Yog‘li ovqatlardan keyin meva va sabzavotlar iste’mol qilish mumkinmi?

Ko‘pincha yog‘li ovqatlarni ortiqcha iste’mol qilgandan so‘ng qorin bo‘shlig‘ida og‘irlik, oshqozon og‘rig‘i, jig‘ildon qaynashi, kekirish paydo bo‘ladi. Meva va sabzavotlar yog‘larning parchalanishini tezlashtiradigan mahsulotlardan biridir.
Ularda pektin, vitamin va minerallar mavjud. Ular qon tomirlarda xolesterin to‘planishini kamaytiradi, shuningdek, yaxshi xolesterin darajasini oshiradi.
Yog‘li ovqatlarning zararli ta’sirini kamaytirish uchun bir stakan yangi sitrus sharbatini ichish yoki olma, banan, nok, uzum iste’mol qilish kifoya. Sabzavot va mevalarning ustunligi bo‘lgan parhez vazn yo‘qotish va sog‘lig‘ingizni tiklashga yordam beradi.
Sabzi haqida alohida aytib o‘tish kerak. Ushbu ildiz sabzavot juda ko‘p foydali moddalarni o‘z ichiga oladi. Ular orasida pektin, bioflavonoidlar, karotin mavjud.
Oziq-ovqatlardan zararli xolesterinni zararsizlantirish uchun kuniga bir yoki ikkita sabzi iste’mol qilish kifoya.
Manba: t.me
Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting
Kirish
Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring
FacebookTwitter